Pitie Coca Coly

Vznikla v roku 1886 ako hnedý, sladký nápoj, s príchuťou kofeínu, kokaínu a vína. Dnešná Coca Cola je nealkoholický nápoj, bez obsahu kokaínu.

Po vypití 3 dcl Coca Coly sa do hodiny do tela dostane:

- 10 lyžičiek cukru, čo predstavuje odpoúčanú dennú dávku, ďalej 30 až 50 mg kofeínu, umelé farbivá a ďalšie chemické látky,

- pečeň tak veľké množstvo cukru začne premieňať na tuk

- po absorbovaní kofeínu sa zvýši tlak, zreničky sa rozšíria a pečeň pumpuje cukor do krvného obehu,

- po ďalšej hodine od požitia, cukor v krvi začne prudko klesať,  časté kolísanie cukru v krvnom obehu spôsobuje civilizačné ochorenia ako napríklad cukrovka, zvýšený cholesterol, obezita…

Kyselina fosforečná – naburáva využívanie vápnika, to vedie k osteoporóze , zmäkčovaniu zubov a kostí. (Používaná na leptanie kovov)

Cukor – zvyšuje hladinu inzulínu, to vedie k vysokému kŕvnemu tlaku, cukrovke, zvýšenému cholesterolu, ochoreniam srdca, priberaniu.

E 951(Aspartám) – používa sa ako náhrada cukru v dietných nápojoch. Spájajú sa s ním mozgové nádory, pôrodné defekty, cukrovka, psychické poruchy.

Kofeín –  môže zapríčiniť chvenie, nervozitu, nepravidelný srdcový tep, vyplavovanie vitamínov a minerálov.

Tak teda na zdravie.

Coca-Cola Post Strong Earnings

zdroj

Páčil sa ti článok?

Komentáre